Telefon: +36 20 543 4444 (08.00-20.00 között)
E-mail:
HU
EN

Vendégtájékoztató

Hotelünkben mobiltelefonról irányítható szobanyitási rendszer működik. A szobanyitáshoz szükséges GUESTADVISOR applikáció kezeléséhez útmutatónk az erdeihotel.hu weboldal SZOBÁK menüpontjából tölthető le. Kérjük, az applikációt még a hotelbe történő érkezése előtt töltse le és végezze el a teljes folyamatot, melyhez a szükséges kódokat a foglalása véglegesítését követően küldjük el Önnek.

Ügyféltájékoztató

 • Cím: 3232 Mátrafüred, Muzsla út 3-5.
 • Telefon: +36 (20) 543 4444 (8:00-20:00 között)
 • E-mail: erdeihotel@4evszak.hu
 • Cégnév és számlaszám: 4 Évszak Mátra Kft., 3232 Gyöngyös, Pálosvörösmarti utca 70. CIB Bank Zrt: 10700299-67907241-51400006

A legközelebbi ATM: Mátrafüred, Parádi út (4 Évszak Palóc Bistorant mellett a büfésoron)

Az ágyneműk heti minimum kétszeri cseréjét biztosítjuk, hosszabb itt tartózkodás esetén.

Etetőszéket kérésre biztosítunk, cumisüveg melegítő, babaágy, babakád, gyermekjátszó igényelhető. 

 • Szoba elfoglalható az érkezés napján 15:00-20:00 óra között.
 • Kijelentkezés az elutazás napján 08:00-10:00 óra között.
 • Tovább maradni a szobában, vagy használni a wellnesst check out után kizárólag abban az esetben lehetséges, ha hosszabbítás keretében maradnak (felár ellenében). Amennyiben ezt a szolgáltatást igénybe veszik, úgy délután 15:00-ig maradhatnak a szobában és a szálloda területén. Ilyen igényüket kérjük előre egyeztetni szíveskedjenek a sales menedzsernél.

Szállodánkban videó megfigyelő- és rögzítőrendszer működik. Biztonsági szolgálat (személy-, és vagyonvédelem esetére) 24 órában áll rendelkezésre.

 • A szálloda teljes területe nemdohányzó. A vendégek, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szálloda üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje.
 • Szobákban történő dohányzás esetén, a dohányzó vendég 100.000 Ft összeg többlet takarítási díj megfizetésére köteles, mely a szobaszámlára terhelődik.

Egészségügyi panaszok esetében a recepción tud orvosi segítséget kérni. Lázmérő, sebtapasz, fájdalom és lázcsillapító, kalcium, stb. ugyancsak a recepción igényelhető.

 • Orvos: Mátraháza Mátrai Gyógyintézet, +36 37/574 500
 • A legközelebbi fogorvos: 3200 Gyöngyös, Batthyány Lajos tér 21-23. +36 37/302-183
 • Gyógyszertár: Benu Gyógyszertár Gyöngyös, Páter Kiss Szaléz u. 22, 3200 Tel: +36 37 500 573

Szállodánk területén van lehetőség (külön díj ellenében) elektromos autók töltésére is (Type2 csatlakozással). Bővebb információért, kérjük keresse recepciós kollégánkat.

Az épületben mindenhol 220V/50Hz váltakozó feszültség (AC) érhető el.

Esernyő a recepción elérhető.

Reggelit szállodánk éttermében biztosítjuk minden nap 08:00-9:30. között.

Ebédelni és vacsorázni A’ la carte rendszerben tudnak a mátrafüredi 4 Évszak Palóc Bistorantban, melyhez 1.000 Ft/felnőtt/nap ebéd és vacsora kuponokat biztosítunk a mindenkori ajánlatunk szerint. Az étterem kínálatában speciális igényeket is kiszolgáló ételek és gyermekmenük is találhatók.

Cím: 4 Évszak Palóc Bistorant, 3232, Mátrafüred, Parádi út 8.
Étlapunk: www.palocetterem.hu. Tel.: (06 37) 630 863
Szobába, hotelhez rendelés: www.palocfutar.hu

 • Időszaktól, létszámtól, szobatípustól függetlenül szükséges előleget utalni, vagy bankkártya garanciát megadni.
 • A megrendelés visszaigazolását követő 5. munkanapig kell a megrendelést garantálni bankkártya adatok megadásával, vagy előlegfizetéssel bankszámlaszámunkra.
 • Kérjük, kedves Vendégeinket, hogy a közleményben a saját számlázási címüket feltüntetni szíveskedjenek:
  • 4 Évszak Mátra Kft.,
  • 3232 Gyöngyös, Pálosvörösmarti utca 70.
  • CIB Bank Zrt: 10700299-67907241-51100005
 • Amennyiben a megadott időpontig nem történik meg a foglalás garantálása, az automatikusan törlésre kerül.

Szállodánk készpénz, SZÉP Kártya (OTP, KH, MKB), előre utalás és bankkártya fizetési módozatokat fogad el:

 • Készpénzes fizetés esetén HUF, EUR, USD fizetőeszközöket áll módunkban elfogadni.
 • A bank- és hitelkártyák közül az alábbiakkal lehet fizetni: Visa, Visa Electron, EC/MC, Cirrus/Maestro, American Express, JCB.

Fizetés lehetséges még:

 • Élménykártyával: elmenyshop.hu
 • SZÉP-kártyával: szállodánk mind a 3 szolgáltatóval szerződésben áll (OTP Bank, MKB Bank, K&H Bank).  Idegenforgalmi adó nem fizethető Szép Kártyával.

A szállodában nincs pénzváltási lehetőség.

 • 14 év feletti vendégeinknek S-XXL méretekben grátisz tudjuk biztosítani.

A nemzetközi környezetvédelmi ajánlásnak megfelelően fürdőköntösüket itt tartózkodásuk alatt 3 naponta térítésmentesen kicseréljük. Igényét kérjük jelezze recepciós kollégánknak.

Szállóvendégeink ingyenesen használhatják. Biztosítunk tűzifát, gyújtóst és baltát. Térítés ellenében alapanyagot is tudunk biztosítani. Bővebb információért, kérjük keresse recepciós kollégánkat.

A külső és belső játszótereket reggel 8 és este 8 óra között van lehetőségük Vendégeinknek használni és kizárólag szülői felügyelettel látogathatók. Kérjük vegyék figyelembe a többi vendég nyugalmát, és használat után a játékokat pakolják vissza a helyükre.

Minden szobában megtalálható.

Szállodánk nem fogad háziállatokat, azonban 4 Évszak Völgyhotelünkben szívesen látjuk őket.

Amennyiben javításra szoruló, sérült, működésképtelen, vagy nem megfelelően működő eszközzel, berendezéssel találkozik a szállodában, kérjük azonnal jelezze a recepción.

Kölcsönzési lehetőség térítés ellenében lehetséges.

Igényét kérjük, jelezze a HSB-n az alábbi oldalon: https://4evszak.hu/matrafured/elektromos-kerekpar-turak-a-matraban/

Az alábbi eszközöket, szolgáltatásokat kérésre tudjuk biztosítani: csomagszállítási szolgáltatás, biztonságos csomagmegőrző szolgáltatás érkező és távozó vendégek részére, cipőtisztító készlet, vasaló (vasalóállvánnyal), ébresztő szolgáltatás, igényelhető tartalék párna; személyes és biztonságos nyomtatási lehetőség kérésre; párnaválaszték; vegytisztítás/száraztisztítás vagy mosás és vasalási szolgáltatás; ágynemű többszöri cseréje, töltőállomás (különböző elektromos eszközök részére) és / vagy különböző adapterek, külső és belső kommunikációra alkalmas eszköz – kérésre – kezelési útmutatóval (pl: mobiltelefon), külső és belső kommunikációra alkalmas eszköz a szobában, kétnyelvű (nyomtatott vagy digitális) kezelési útmutatóval (pl: laptop),

 • Március 15-i hosszú hétvége: 2024. március 14-17.
 • Húsvét: 2024. március 29-április 1.
 • Tavaszi szünet: 2024. április 1-7. 
 • Pünkösd: 2024. május 17-20.
 • Augusztus 20: 2024. augusztus 16-20.
 • Őszi szünet: még nem ismert
 • Karácsony: 2024. december 23-26.
 • Két ünnep között: 2024. december 26-29.
 • Szilveszter: 2024. december 29-2025. január 2.

A szállodában 1 különterem rendelkezésre áll. Ennek igénybevételének lehetőségéről, kapacitásáról, érdeklődjön a sales menedzserünknél. 150 m-re található Völgyhotelünkben egy 70 és egy 90 fős termet is tudunk biztosítani. 

Minden szobánk klimatizált.

 • Busszal: Mátrafüredre közvetlen járatok indulnak ide a környező nagyvárosokból (Eger, Gyöngyös, Budapest). Tervezze meg utazását busszal, kattintson ide a részletekért.

Swim spa és jakuzzi használat: minden nálunk megszálló vendégnek ingyenes.

4 Évszak Völgyhotelünkben uszodamedence elérhető tavasztól őszig, nyitva tartási időben, személyzet felügyelete és előzetes bejelentkezés esetén. Aktuális nyitva tartási rendről kérjük személyesen egyeztessen a recepciós kollégával: 20/543 4444.

A minibár csak előzetes igénybejelentés esetén áll rendelkezésre. Amennyiben a minibárt és annak feltöltését kérik, kérjük foglaláskor jelezni szíveskedjenek.

Ha bármivel kapcsolatban panasza, észrevétele van itt tartózkodása idején, kérjük, jelezze a sales@4evszak.hu e-mail címen, vagy a 20 354 4444 számon!

Minden szobában megtalálható.

Szállóvendégeink részére zárt, kamerával őrzött parkoló áll rendelkezésre, melyet térítésmentesen vehetnek igénybe.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják ittlétük alatt.

Előzetes időpontfoglalással. További információ és pályafoglalás: www.gyongyostenisz.hu .

Térítésmentesen biztosítjuk, szobában megtalálható.

Több mint 50 féle HSB program közül tud választani, melyhez 5000 Ft-os kupont biztosítunk. Az utalványt, minimum 20.000 Ft értékű vásárlás esetén tudják beváltani a mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisán (HSB). Az 5.000 Ft értékű HSB utalvány csak HSB programra váltható be. Bővebb információt a recepción, a HSB brossúrán található kuponon, vagy a www.4evszak.hu oldalon találhat.

 • 08.00 és 20.00 óra között áll rendelkezésére 
 • 0-24 órában hívható elérhetőségünk: +36 20 543 4444
 • Egységes EU segélyhívó szám: 112
 • Rendőrség: 107
 • Tűzoltók: 105
 • Mentők: 104

Minden nálunk megszálló vendég részére ingyenesen használható. 

Minden szobában található laptop széf.

Minden nap 08.00-16.00 óra között történik. Amennyiben a „Ne zavarj” gombot megnyomja a szobában a bejárat mellett található panelen, akkor kolléganőink nem zavarják.

Külön takarítási igényét kérjük, jelezze a recepción!

Külön igény esetén kérje a recepción!

Ingyenesen használható. A televíziót egyszeri, rövid gombnyomással kapcsolja be! Bekapcsolás után kérjük, várjon 5-10 másodpercet, amíg a televíziós csatornák betöltődnek! Kapcsolja be a T-COM set-top boxot és azon váltson csatornát. Kérjük, a vezetékekhez ne nyúljon, és a berendezéseket ne mozgassa!

www.menetrendek.hu Turistatérkép a recepción térítés ellenében igényelhető.

Minden szobában található törölköző, melyeket kétnaponta cserélünk. A törölköző napi cseréjére is lehetőség van, amennyiben használat után egyértelműen (a törölközőt a földre dobva) jelzi. Kérjük, segítse, hogy szállodánk környezetkímélő módon üzemelhessen, csak akkor kérjen cserét, ha elengedhetetlenül szükséges!

Transzfer igényelhető. Kérjük pontos árajánlatért írjon e-mail címünkre: info@4evszak.hu, vagy hívja a központi elérhetőségünket: 20/449 4444

Szállodánk tűzriasztó rendszerrel felszerelt, amely füstérzékelők által önműködően vagy a folyosókon erre a célra elhelyezett tűzjelző dobozok benyomásával hozható működésbe. Ha a vészcsengő megszólal, azonnal el kell hagyni az épületet, a szobákban elhelyezett menekülési útvonal szerint.

Itt van egy duplikált "a" betű a mondat elején:

a a helyiségekben a médiaeszközök és elektromos berendezések meghibásodnak, vagy kigyulladnak, azokat először - amennyiben mód van rá - az elektromos hálózatról le kell választani, tűz esetén meg kell kezdeni az oltást és riasztást, valamint értesíteni kell a hotel személyzetet.

Vendégeink részére elérhetőek a földszinten a bejárati pihenőknél.

A szálloda területén található töltállomás, kifejezetten elektromos autók töltésére. Díja: 20.000 Ft/autó/töltés

Varrókészlet a recepción térítésmentesen igényelhető.

Jelszó nem szükséges.

A szálloda területén megtalálható.

Tűzvédelem

 • A szobákba, és a kapcsolódó helyiségekbe pirotechnikai anyagot, éghető folyadékot, gázpalackot (azzal üzemeltethető berendezést) ne vigyen, ne használjon!
 • Kávéfőzőt, vasalót, rezsót és egyéb hőtermelő berendezést (pl. egyedi fűtőberendezést) ne használjon!
 • Ha valamely hotel berendezésnél hibás működést észlel, azt azonnal kapcsolja ki, és jelezze a recepción!
 • A lámpatestre éghető anyagú dekorációt, árnyékvetőt ne tegyen, nyílt lángú világító eszközt ne használjon!
 • A szobában ne dohányozzon!
 • A szobák tűzveszélyességi osztálya „D” mérsékelten tűzveszélyes.
 • Kérjük, hogy amennyiben a szobákban, vagy az épület más területein tüzet észlel, a többi vendég riasztását a közlekedő folyosón található tűzjelző kézi jelzésadó középső részének benyomásával, illetve „TŰZ VAN!” felkiáltással haladéktalanul kezdje el, és értesítse a recepciót!
 • Tűz esetén a helyiségek árammentesítését a helyiségekben lévő kapcsolókkal el kell végezni!
 • Amennyiben mód nyílik rá, személyes vagyontárgyai közül az értékeseket vegye magához, és az ajtón kihelyezett menekülési útirányon át az épületet hagyja el!
 • A közlekedő folyosón elhelyezett tűzoltókészülékkel, illetve tűzoltótömlővel a tűz oltását lehetőség szerint kezdje el, ha az belátás szerint így eloltható.
 • Amennyiben a tüzet eloltotta, azt is feltétlenül jelezze a recepción!
 • A helyiségekben elhelyezett elektromos berendezéseket az üzemeltetési előírásoknak megfelelően kell használni. Ha Ön ezzel nincs tisztában, akkor kérje a szálloda személyzetének segítségét!
 • A szoba elhagyásakor a vendég által hozott elektromos berendezéseket le kell választani. Az elektromos berendezéseket a dugaszoló aljzatokból történő eltávolításakor ügyelni kell arra, hogy a falból ne jöjjön ki, és lehetőség szerint szikrázást ne okozzon!
 • A helyiségekben a médiaeszközök és elektromos berendezések meghibásodnak, vagy kigyulladnak, azokat először - amennyiben mód van rá - az elektromos hálózatról le kell választani, tűz esetén meg kell kezdeni az oltást és riasztást, valamint értesíteni kell a hotel személyzetet.
 • A szállodai szobában éghető folyadékot tárolni, használni - kivéve italféleségek és kozmetikai anyagok – tilos!
 • Tűz esetén az épület elhagyásakor a személyzet tanácsait, utasításait tartsa be, a tűzoltóság megérkezésekor a tűzoltást vezető utasításait feltétlenül kövesse!
 • Hívja fel a figyelmet a pánikmentes közlekedésre, mert így sokkal gyorsabb az épület kiürítése.
 • Amennyiben az épület elhagyása akadályba ütközik, gondoskodjon a helyiség füstmentesítéséről az ablak kinyitásával, és az ajtórések betömítésével!
 • Az épület elhagyásának akadálya esetén az ablakon át adjon jeleket, próbáljon meg épületen kívül kapcsolatot teremteni, hogy a mentése mielőbb elkezdődhessen!
 • Gátolja a tűz helyiségbe való bejutását az ajtó vízzel való locsolásával!
 • Védekezzen a füst ellen a szája elé tett nedves kendővel!

Amennyiben bármilyen észrevétele, problémája adódna, szíveskedjen a RECEPCIÓ segítségét kérni!